Mgr. Sonnius
Mgr. Franciscus Sonnius

Welkom!

Het Sonnius Priesterfonds werft en onderhoudt de middelen voor het seminarie van het bisdom van ’s-Hertogenbosch opdat de bisschop zich kan concentreren op de vele andere aspecten van de priesteropleiding.

ANBI

Sonnius is een ANBISonnius is erkend als ANBI waar­door giften aftrek­baar zijn van de inkomstenbelasting.


Laatste nieuwsberichten:
Renovatie daken Sint-Janscentrum
gepubliceerd: vrijdag, 20 april 2018
We hebben uw hulp nodig bij een grondige renovatie van de daken van het Sint-Janscentrum, het seminarie. Het voormalige klooster van de Fraters van Tilburg is al bijna een eeuw oud. Het was onderdeel van een katholiek bolwerk met het ziekenhuis van St. Joan de Deo en de meisjeskweekschool van de zusters van de Choorstraat als directe buren. Na het vertrek van de fraters nam het bisdom via de Stichting Sonnius het pand in 1987 in gebruik als priesteropleiding.
Sonnius infokrant is weer uit
Editie 2017
gepubliceerd: dinsdag, 19 december 2017
Jaarlijks geeft Priesterfonds Sonnius een infokrant uit voor de begunstigers. Middels deze krant worden weldoeners van ons fonds op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op en rond het seminarie.
Fotoserie feestelijke diakenwijding Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 6 november 2017
Drie mannen zijn zaterdag 4 november 2017 tot diaken gewijd door Mgr. Gerard de Korte tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch.
Sacha Steijaert tot priester gewijd! Fotoreportage
gepubliceerd: maandag, 12 juni 2017
Speciaal voor de priesterwijding van Sacha Steijaert kwam Mgr. Van den Hout terug uit het hoge noorden. Zaterdag 10 juni 2017 werd een bijzonder opleidingstraject bekroond met de wijding tot priester door handoplegging en gebed door Mgr. De Korte.
Getuigenis wijdeling Sacha Steijaert
Priesterwijding op zaterdag 10 juni in de Sint-Janskathedraal
gepubliceerd: dinsdag, 30 mei 2017
“Mijn weg naar het priesterschap is een lange weg geweest. Deze begon in 2003 en wordt nu in 2017 ‘bezegeld’.” Met deze introductie begint wijdeling Sacha Steijaert zijn bijzondere getuigenis die we op zijn verjaardag op deze website graag publiceren.


klik hier voor alle nieuwsberichten

Hartelijk dank voor uw steun!

Hartelijk dank
voor uw steun!

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook